Baron Di Pauli
Bolzano, Alto Adige, Italia
Vinhuset Baron di Pauli ligger i kommunen Bolzano i Alto Adige, ved foten av Alpene, hvor dalens mikroklima og forskjellige jordsmonn er ideelle for vinproduksjon i øverste klasse. Pauli-familiens forbindelse til jorden og vinmarkene begynte på 1500-tallet, da de først begynte å dyrke druer i dette området. Baron di Pauli ble stiftet som eget vinhus på 1800-tallet og var i mange år en viktig leverandør til det Østerriksk-Ungarske hoffet. Her får du balanserte, dype og rike viner på blant annet de hvite druene Riesling, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer og de røde Lagrein, Schiava, Merlot, Cabernet Sauvignon.
Sobrero Vini
Castiglione Falletto, Piemonte, Italia
Sobrero Vini er en gammel spansk familie som nå er i 3. generasjons vinproduksjon i Castiglione Falletto i hjerte av Barolo. De begynte først å dyrke og selge druer i 1940 og produksjonen av egen vin startet på 1960-tallet med motivasjon fra sønnene Settimo & Pier Franco. Den første Barolo-etiketten stammer fra 1964. I år 2000 ble Flavio, Settimos sønn, med i den nå voksende vinfamilien. Som utdannet vintekniker kombinerer Flavio tradisjon med innovasjon og teknologi for å ytterligere forbedre kvaliteten på produktene. Fra 2020 fokuserer de på økologisk dyrking av sine 16 hektar hvor hovedparten ligger i hjertet av Langhe’s Castiglione Falletto-region. Sobrero produserer noe av områdets førsteklasses Langhe Nebbiolo og er også heldige nok til å eie vinmarker i seks fantastiske Cru’s: Villero, Pernanno, Ornato, Piantà, Valentino og Parussi. Deres Barbera d’Alba har vi brukt som både Karolinervin og Landsskytterstevne vin med egne etiketter.
Istine
Radda in Chianti, Toscana, Italia
Istine er vår leverandør fra Radda in Chianti i Toscana. Angela Fronti har tatt familiens jordburksarbeid et steg videre med egen vinproduksjon. Fronti-familien, med først Bruno Fronti i spissen har siden 1959 jobbet med å bygge opp vinmarker og produsere druer for andre vinmakere. Angela maste lenge om å få en egen vin og det fikk hun gjennomført i 2009, da den første edle juice ble tappet på flasker. Hun har i ettertid høstet både priser og lovord om sine viner. Sangiovese er råvaren her og de produserer flere Riserva fra enkeltvinmarker rundt Radda in Chianti. Organisk sertifisert siden 2016 jobber de med ca. 20 hektar.
Le Fonti
Panzano, Toscana, Italia
Vingården Le Fonti, ”Kilden”, finner vi i Panzano 450 moh. i hjerte av Chianti Classico. Landsbyen Panzano, kanskje nå mest kjent for slakteren Dario Cecchini, ligger fantastisk til på en åsrygg midt i landskapet kjent for noe av den beste druekvaliteten du finner i Italia. Gården er nå drevet av Vicky Schmitt-Vitali og hennes ektemann Guido Vitali. De jobber hovedsakelig med Sangiovese-druen i en serie av Chianti Classico viner, men også viner på internasjonale druer som Merlot og Cabernet Sauvignon. De kjører spontanfermentering og lagring på de best franske eikefat, med en produksjon på ca. 50000 flasker i året. De har også 1000 oliventrær og produserer ypperlig olivenolje.
BorgoSanDaniele
Cormons, Friuli, Italia
Borgo San Daniele er en liten juvel av en vingård som ligger i distriktet Collio og Isonzo midt i hjertet av Friuli-regionen utenfor byen Cormons. Søsknene Alessandra og Mauro startet med vinproduksjon i 1990 og arbeider nå med 18 hekter fordelt på 15 mindre parseller. Allesandra er utdannet agronom og Mauro er ønolog. Her finner du både lokale druer som Friulano, Pignolo og Malvasia i tillegg til internasjonale varianter som Riesling, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. De driver økologisk og biodynamisk med høy tetthet på plantene, lang gjæring på bunnfall, malolaktisk fermentering, ufiltrert tapping og manuell innhøsting for å plukke hver druesort på det perfekte modningspunktet. En mer dedikert og lidenskapelig vinmaker enn Mauro Mauri skal du lete lenge etter. Produserer også en veldig spennende vermouth.
Lis Fadis
Friuli Colli Orientali, Friuli, Italia
Lis Fadis, inspirert av myter om italias alver og troll, finner vi i distriket Friuli Colli Orientali i Friuli helt nordøst i Italia. De er en ganske ung produsent med historie tilbake til tidlig 2000-tallet og eies nå av Rovere-familien. Her får du viner på lokale druer som den hvite Friulano og de røde Schioppettino & Refosco, men også mer internasjonale druetyper som Merlot, Pinot Noir og Sauvignon Blanc. De stiller med ypperlig terroir, er sertifisert økologisk, og har nylig fått inn Simone og Matteo, to sultne vinmakere, til å drifte kjelleren. Konsentrasjon og kompleksitet er stikkord. Den idylliske naturen i område gjenspeiler seg i glasset.
Bodegas Lecea
San Asensio, Rioja, Spania
Vår første produsent i Spania er Bodegas Lecea fra San Asensio, i La Rioja. Vinhuset ble etablert på 1980-tallet av Don Rufino Lecea Blanco og er i dag ledet av hans sønn, Luis Alberto Lecea, som har videreført familiens tradisjoner med stor respekt for vinens historie og håndverk. Vinmarkene ligger rundt familiens gamle vinkjelleren som er basert på gamle huler i området. Den dypeste hulen er 14 meter under bakkenivå, her ligger vinene og utvikler seg før de kommer ut på markedet. Lecea har også holdt på tradisjonen med fottramping av druer, dette skjer på en festival hvert år hvor tilreisende kan være med å trampe. Denne trampede juicen blir så til toppvinen Carazón de Lago, såklart laget på 100% Tempranillo. Vinene gjæres i store eikefat som gir en mer naturlig og myk integrering av eik, og for å bevare fruktens friske karakter.
Spagnol Col del Sas
Conegliano Valdobbiadene, Treviso, Italia
Spagnol startet vinproduksjonen tidlig på 1900-tallet med oldefar Serafino som dyrket vinranker og i 1986 begynte de å flaske egen vin. De produserer forskjellige typer Prosecco etter Martinotti metoden. Far Orazio og sønn Alberto overvåker jordbruket og vinmarkene i samarbeid med lokale agronomer, mens de andre sønnene Stefano og Marco er utdannet ønologer og styrer vinproduksjonen. Hele prosessen, fra høsting til tapping, gjøres internt. Bærekraftighet er viktig, og familien jobber alltid med å forbedre både vinplantene og druekvaliteten. Vinmarkene, som strekker seg over 34,5 hektar i Treviso, ligger i prestisjefylte områder i hjertet av Conegliano Valdobbiadene DOCG, inkludert den historiske «Col del Sas»-vinmarken, en av de beste i distriktet.
DOMAINE JEAN JACQUES GIRARD
Savigny-lès-Beaune, Burgund, Frankrike
Vår første produsent i Frankrike. Her har Girard-familien en rik historie da de har dyrket druer i Savigny-lès-Beaune helt siden 1529. Frem til slutten av 1990-tallet drev Jean-Jacques’ far, Georges, Domaine Girard-Vollot og han fikk begge sønnene, Jean-Jacques og Phillipe, med i virksomheten når de ble voksne. Da faren senere trakk seg tilbake, innså sønnene at de hadde hver sin visjon og stil, så i 2008 delte de domenet i to og Domaine Jean-Jaques Girard ble etablert. I dag strekker eiendommen seg over omtrent 15 hektar, som ligger i flere prestisjefylte kommuner, inkludert Savigny-lès-Beaune, Pernand-Vergelesses, Chorey-lès-Beaune, Aloxe-Corton, Beaune, Volnay og Pommard. Jean-Jacques produserer et variert utvalg av viner, med hovedvekt på Pinot Noir og Chardonnay, samt en mindre andel Aligoté. Vinproduksjonen er bygd på gamle tradisjoner og nye teknikker. Ca. 100 000 flasker pr år.
Capka Winery
Hruśky, Moravia, Tsjekkia
Vineri Ćapka er en spennende produsent vi finner sør i Tsjekkia ved landsbyen Hruśky i Moravia-distriktet. De er en jordbruksfamilie med historie helt tilbake til 1793. Nå er det 9. generasjon, Martin Ćapka, som driver sammen med sin kone Kristýna og far Karel. Martin og familien er dedikerte i vinmarkene med organisk sertifisering og de har blitt kjent for sitt bærekraftige arbeid. Her finner du moderne teknikker sammen med gammelt håndverk. De kultiverer 9 hektar fordelt på vinmarkene Kukvicka, Nechory, Podkovné og Hastramny. Lager ypperlige både røde, hvite, musserende og dessert-viner på blant annet Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonney, Frankovka og Pinot Noir hvor de har en serie med Riserva og enkeltvinmarksviner.
CANTINA MASSARA
Verduno, Piemonte, Italia
På begynnelsen av 1900-tallet har Andrea Burlotto hatt en lidenskap for vin og spesielt Barolo som ble produsert i Piemonte. I de tidlige tiårene av århundret, takket være hans arbeid, er røttene deres bundet mer og mer til territoriet til Verduno-området som er godt egnet for produksjon av Nebbiolo. Fire barn har fulgt ham i dette eventyret: Gian Carlo, Francesco, Giacomo og Sergio. Crü Massara, som ligger i kommunen Verduno, en av de beste crüene i Barolo-distriktet. På 1970-tallet spesialiserte Gian Carlo seg på arbeid i kjelleren, mens brødrene styrer vinmarkene. De begynner å lage vin under navnet Andrea Burlotto. I 2013 kjøpte Gian Carlo kjelleren og flere vinmarker, sammen med sønnen Gianluca har han videreført historien om familien med merket Cascina Massara, et navn med en sterk tilknytning til Barolo-vinen.
Società Agricola Vantorosso Srl
Valgatara, Valpolicella, Italia