Skip to content
BAP Import Logo
  • HOVEDSIDEN
  • Våre viner
  • Våre produsenter
  • Nyheter
  • Om oss
Våre Produsenterbap20172025-05-13T19:55:46+02:00

Baron Di Pauli

Bolzano, Alto Adige, Italia

Vinhuset Baron di Pauli ligger i kommunen Bolzano i Alto Adige, ved foten av Alpene, hvor dalens mikroklima og forskjellige jordsmonn er ideelle for vinproduksjon i øverste klasse. Pauli-familiens forbindelse til jorden og vinmarkene begynte på 1500-tallet, da de først begynte å dyrke druer i dette området. Baron di Pauli ble stiftet som eget vinhus på 1800-tallet og var i mange år en viktig leverandør til det Østerriksk-Ungarske hoffet. Her får du balanserte, dype og rike viner på blant annet de hvite druene Riesling, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer og de røde Lagrein, Schiava, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Sobrero Vini

Castiglione Falletto, Piemonte, Italia

Sobrero Vini er en gammel spansk familie som nå er i 3. generasjons vinproduksjon i Castiglione Falletto i hjerte av Barolo. De begynte først å dyrke og selge druer i 1940 og produksjonen av egen vin startet på 1960-tallet med motivasjon fra sønnene Settimo & Pier Franco. Den første Barolo-etiketten stammer fra 1964. I år 2000 ble Flavio, Settimos sønn, med i den nå voksende vinfamilien. Som utdannet vintekniker kombinerer Flavio tradisjon med innovasjon og teknologi for å ytterligere forbedre kvaliteten på produktene. Fra 2020 fokuserer de på økologisk dyrking av sine 16 hektar hvor hovedparten ligger i hjertet av Langhe’s Castiglione Falletto-region. Sobrero produserer noe av områdets førsteklasses Langhe Nebbiolo og er også heldige nok til å eie vinmarker i seks fantastiske Cru’s: Villero, Pernanno, Ornato, Piantà, Valentino og Parussi. Deres Barbera d’Alba har vi brukt som både Karolinervin og Landsskytterstevne vin med egne etiketter.

Istine

Radda in Chianti, Toscana, Italia

Istine er vår leverandør fra Radda in Chianti i Toscana. Angela Fronti har tatt familiens jordburksarbeid et steg videre med egen vinproduksjon. Fronti-familien, med først Bruno Fronti i spissen har siden 1959 jobbet med å bygge opp vinmarker og produsere druer for andre vinmakere. Angela maste lenge om å få en egen vin og det fikk hun gjennomført i 2009, da den første edle juice ble tappet på flasker. Hun har i ettertid høstet både priser og lovord om sine viner. Sangiovese er råvaren her og de produserer flere Riserva fra enkeltvinmarker rundt Radda in Chianti. Organisk sertifisert siden 2016 jobber de med ca. 20 hektar.

Le Fonti

Panzano, Toscana, Italia

Vingården Le Fonti, ”Kilden”, finner vi i Panzano 450 moh. i hjerte av Chianti Classico. Landsbyen Panzano, kanskje nå mest kjent for slakteren Dario Cecchini, ligger fantastisk til på en åsrygg midt i landskapet kjent for noe av den beste druekvaliteten du finner i Italia. Gården er nå drevet av Vicky Schmitt-Vitali og hennes ektemann Guido Vitali. De jobber hovedsakelig med Sangiovese-druen i en serie av Chianti Classico viner, men også viner på internasjonale druer som Merlot og Cabernet Sauvignon. De kjører spontanfermentering og lagring på de best franske eikefat, med en produksjon på ca. 50000 flasker i året. De har også 1000 oliventrær og produserer ypperlig olivenolje.

BorgoSanDaniele

Cormons, Friuli, Italia

Borgo San Daniele er en liten juvel av en vingård som ligger i distriktet Collio og Isonzo midt i hjertet av Friuli-regionen utenfor byen Cormons. Søsknene Alessandra og Mauro startet med vinproduksjon i 1990 og arbeider nå med 18 hekter fordelt på 15 mindre parseller. Allesandra er utdannet agronom og Mauro er ønolog. Her finner du både lokale druer som Friulano, Pignolo og Malvasia i tillegg til internasjonale varianter som Riesling, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. De driver økologisk og biodynamisk med høy tetthet på plantene, lang gjæring på bunnfall, malolaktisk fermentering, ufiltrert tapping og manuell innhøsting for å plukke hver druesort på det perfekte modningspunktet. En mer dedikert og lidenskapelig vinmaker enn Mauro Mauri skal du lete lenge etter. Produserer også en veldig spennende vermouth.

Lis Fadis

Friuli Colli Orientali, Friuli, Italia

Lis Fadis, inspirert av myter om italias alver og troll, finner vi i distriket Friuli Colli Orientali i Friuli helt nordøst i Italia. De er en ganske ung produsent med historie tilbake til tidlig 2000-tallet og eies nå av Rovere-familien. Her får du viner på lokale druer som den hvite Friulano og de røde Schioppettino & Refosco, men også mer internasjonale druetyper som Merlot, Pinot Noir og Sauvignon Blanc. De stiller med ypperlig terroir, er sertifisert økologisk, og har nylig fått inn Simone og Matteo, to sultne vinmakere, til å drifte kjelleren. Konsentrasjon og kompleksitet er stikkord. Den idylliske naturen i område gjenspeiler seg i glasset.

Bodegas Lecea

San Asensio, Rioja, Spania

Vår første produsent i Spania er Bodegas Lecea fra San Asensio, i La Rioja. Vinhuset ble etablert på 1980-tallet av Don Rufino Lecea Blanco og er i dag ledet av hans sønn, Luis Alberto Lecea, som har videreført familiens tradisjoner med stor respekt for vinens historie og håndverk. Vinmarkene ligger  rundt familiens gamle vinkjelleren som er basert på gamle huler i området. Den dypeste hulen er 14 meter under bakkenivå, her ligger vinene og utvikler seg før de kommer ut på markedet. Lecea har også holdt på tradisjonen med fottramping av druer, dette skjer på en festival hvert år hvor tilreisende kan være med å trampe. Denne trampede juicen blir så til toppvinen Carazón de Lago, såklart laget på 100% Tempranillo. Vinene gjæres i store eikefat som gir en mer naturlig og myk integrering av eik, og for å bevare fruktens friske karakter.

Spagnol Col del Sas

Conegliano Valdobbiadene, Treviso, Italia

Spagnol startet vinproduksjonen tidlig på 1900-tallet med oldefar Serafino som dyrket vinranker og i 1986 begynte de å flaske egen vin. De produserer forskjellige typer Prosecco etter Martinotti metoden. Far Orazio og sønn Alberto overvåker jordbruket og vinmarkene i samarbeid med lokale agronomer, mens de andre sønnene Stefano og Marco er utdannet ønologer og styrer vinproduksjonen. Hele prosessen, fra høsting til tapping, gjøres internt. Bærekraftighet er viktig, og familien jobber alltid med å forbedre både vinplantene og druekvaliteten. Vinmarkene, som strekker seg over 34,5 hektar i Treviso, ligger i prestisjefylte områder i hjertet av Conegliano Valdobbiadene DOCG, inkludert den historiske «Col del Sas»-vinmarken, en av de beste i distriktet.

DOMAINE JEAN JACQUES GIRARD

Savigny-lès-Beaune, Burgund, Frankrike

Vår første produsent i Frankrike. Her har Girard-familien en rik historie da de har dyrket druer i Savigny-lès-Beaune helt siden 1529. Frem til slutten av 1990-tallet drev Jean-Jacques’ far, Georges, Domaine Girard-Vollot og han fikk begge sønnene, Jean-Jacques og Phillipe, med i virksomheten når de ble voksne. Da faren senere trakk seg tilbake, innså sønnene at de hadde hver sin visjon og stil, så i 2008 delte de domenet i to og Domaine Jean-Jaques Girard ble etablert. I dag strekker eiendommen seg over omtrent 15 hektar, som ligger i flere prestisjefylte kommuner, inkludert Savigny-lès-Beaune, Pernand-Vergelesses, Chorey-lès-Beaune, Aloxe-Corton, Beaune, Volnay og Pommard. Jean-Jacques produserer et variert utvalg av viner, med hovedvekt på Pinot Noir og Chardonnay, samt en mindre andel Aligoté. Vinproduksjonen er bygd på gamle tradisjoner og nye teknikker. Ca. 100 000 flasker pr år.

Capka Winery

Hruśky, Moravia, Tsjekkia

Vineri Ćapka er en spennende produsent vi finner sør i Tsjekkia ved landsbyen Hruśky i Moravia-distriktet. De er en jordbruksfamilie med historie helt tilbake til 1793. Nå er det 9. generasjon, Martin Ćapka, som driver sammen med sin kone Kristýna og far Karel. Martin og familien er dedikerte i vinmarkene med organisk sertifisering og de har blitt kjent for sitt bærekraftige arbeid. Her finner du moderne teknikker sammen med gammelt håndverk. De kultiverer 9 hektar fordelt på vinmarkene Kukvicka, Nechory, Podkovné og Hastramny. Lager ypperlige både røde, hvite, musserende og dessert-viner på blant annet Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonney, Frankovka og Pinot Noir hvor de har en serie med Riserva og enkeltvinmarksviner.

CANTINA MASSARA

Verduno, Piemonte, Italia

På begynnelsen av 1900-tallet har Andrea Burlotto hatt en lidenskap for vin og spesielt Barolo som ble produsert i Piemonte. I de tidlige tiårene av århundret, takket være hans arbeid, er røttene deres bundet mer og mer til territoriet til Verduno-området som er godt egnet for produksjon av Nebbiolo. Fire barn har fulgt ham i dette eventyret: Gian Carlo, Francesco, Giacomo og Sergio. Crü Massara, som ligger i kommunen Verduno, en av de beste crüene i Barolo-distriktet. På 1970-tallet spesialiserte Gian Carlo seg på arbeid i kjelleren, mens brødrene styrer vinmarkene. De begynner å lage vin under navnet Andrea Burlotto. I 2013 kjøpte Gian Carlo kjelleren og flere vinmarker, sammen med sønnen Gianluca har han videreført historien om familien med merket Cascina Massara, et navn med en sterk tilknytning til Barolo-vinen.

Società Agricola Vantorosso Srl

Valgatara, Valpolicella, Italia

Etablert av Vanni Pasquali, en tidligere mester i bilsport og testfører, i 2015. Vantorosso er da et relativt ungt vinhus med en historie som er dypt forankret i ambisjon og lidenskap. Vantorosso ligger i Valgatara, i hjertet av Valpolicella Classico, nord for Verona. Eiendommen er bygget på land med vinhistorie tilbake til 1500-tallet, den dekker 7 hektar med vinmarker i åssider mellom 350 og 450 meter over havet og inkluderer parseller i Fumane, Marano, San Pietro og Negrar. Vinrankene er mellom 5 og 25 år gamle, med en blanding av tradisjonelle veronesiske druesorter som Corvina, Corvinone og Rondinella. Vanni’s misjon er å gi nytt liv til familiens historiske land, og kombinere tradisjon med innovasjon for å lage viner som fanger essensen av Valpolicellas terroir. Her får du virkelig elegante og komplekse versjoner av Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone og Recioto.

Weingut Dr. Hermann

Weingut Dr. Hermann, Erden Mosel

En arv av vindyrking

Vingården «Dr. Hermann» med over 17 hektar vinmarker drives av Christian Hermann. Vindyrking har vært en tradisjon i Hermann-familien i flere århundrer.

Historie og opprinnelse

Weingut Dr.Hermann er en Riesling vingård som har en rik historie og tradisjon innen vinproduksjon. Familien Hermann har dyrket vin i flere århundrer, og dagens vingård ble formelt etablert i 1967. Denne etableringen skjedde da Christians bestefar, legen Dr. Hermann, skilte seg fra Joh. Jos. Christoffel Erben i Ürzig og grunnla sin egen vingård.
I løpet av tiden ble vingården stadig utvidet. Produksjonsanlegget ble flyttet fra Ürzig til Erden med bygging av en romslig og moderne kjeller.

Christian Hermann

Christian Hermann, nåværende eier, viderefører familiens stolte tradisjon med vindyrking. Han har over 17 hektar med vinmarker som er dedikert til produksjon av Riesling, en av de mest anerkjente og populære vintypene fra regionen.

Vingården

Vingården «Dr. Hermann» er kjent for sin høye kvalitet og dedikasjon til Riesling-produksjon. Med en historie som strekker seg over århundrer, har Hermann-familien utviklet og perfeksjonert vinproduksjonen, og vingården fortsetter å være en betydelig aktør i vinindustrien.

Fokus er på Rieslingdyrking i bratte bakker. Nesten alle eiendommens vinmarker i de berømte områdene Erdener Prälat, Ürziger Würzgarten og Erdener Treppchen er beplantet med upodede Riesling-vinstokker, som produserer de beste Riesling-vinene. De nevnte vingårdene er blant de mest tradisjonelle vingårdene i verden – kvalitetsvindyrking har vært drevet her siden antikken for nesten 2000 år siden.

I tillegg til å produsere eksepsjonelle viner, har Weingut Dr.Hermann vært dedikert til å kontinuerlig utvikle sine vinproduksjonsanlegg og vinmarker. Gjennom årene har de lagt stor vekt på å utvide og modernisere anleggene for å sikre optimal produksjon og lagring av kvalitetsvinene.

Vinproduksjon

Riesling er hjertet av produksjonen ved Weingut Dr.Hermann. Christian Hermann og hans team jobber med lidenskap og ekspertise for å produsere vin som reflekterer familiens arv og de unike egenskapene til vingårdene i regionen.

Tradisjon og innovasjon

Familien Hermann har alltid blandet tradisjon med innovasjon, og dette har resultert i en vingård som både hedrer fortiden og omfavner fremtiden. Den kontinuerlige utviklingen og forbedringen av vinproduksjonsmetodene sikrer at Riesling-vinene fra «Dr. Hermann» er av høyeste kvalitet.

Weingut Dr. Hermann, under ledelse av Christian Hermann, er et lysende eksempel på hvordan tradisjon og innovasjon kan kombineres for å skape eksepsjonelle viner. Med en arv som strekker seg over flere århundrer, er vingården en viktig del av vinindustrien i regionen og et navn som står for kvalitet og lidenskap i vinproduksjon.

Cascina Barisel , Canelli, Piemonte

Cascina Barisel

Cascina Barisél er en sjarmerende vingård som ligger i Canelli, Piemonte, Italia. Den ble etablert i 1965 og har produsert viner av høy kvalitet siden 1985 . Gården er kjent for sine tradisjonelle metoder og økologiske vindyrking, som sikrer at det ikke brukes kjemisk gjødsel eller insektmidler .

Vinmarkene drar nytte av utmerket soleksponering og kalkrik jord, noe som bidrar til de unike smakene i vinene deres. Noen av deres bemerkelsesverdige viner inkluderer Moscato Canelli, Dolcetto, Barbera og Chardonnay.

Franco Penna er en tålmodig mann.  Canelli er rik på vingårder, mange nok til at uskyldige fotgjengere er uvitende om denne fem hektar store familieeiendommen i begynnelsen av en sørvendt åsside  i utkanten av byen.

Franco har vært vinbonde siden 1985. Pennas far kjøpte huset i 1965 og dyrket druer på eiendommen. Broren hans dyrker noe av frukten Cascina Barisel bruker: all frukten hans kommer fra familiens vinstokker. I samtaler om eiendommen er det tydelig at Penna koser seg. Han har perspektiv og humoristisk sans, men denne lettheten betyr ikke mangel på dedikasjon eller formål. Han har karismaen til en mann som har 100 % kontroll over sitt livsverk.

«Jeg gjør alt. Jeg jobber i vingården, i kjelleren, jeg selger vinen…» I vingården jobber Penna uten kunstgjødsel eller insektmidler. Franco sier at foreldrene hans lærte ham å respektere naturen. «Jeg jobber mekanisk, ikke med kjemikalier.» I kjelleren sørger temperaturkontrollerte gjæringstanker for at smaksprofilen til eiendommen er preget av tydelig friske fruktaromaer.

Dolcetto fra Barisel er et lavmælt mesterverk, subtilt og fint.

Nylig bygde Franco en ny kjeller med gamle murstein under huset sitt. Du kan se røttene til vinrankene hans komme gjennom mergelen fra fem meter over. I dette svært rene, kjølige underjordiske rommet har han et hjørne viet til en naturlig kilde, en av mange lokale vannkilder som disse røttene søker. Deres kamp er opprinnelsen til god vin i dette gode terroiret. Franco Pennas egenhendige, nøye og konstante arbeid fullfører arbeidet deres.

Gården er også en del av Monferrato DOC, et UNESCOs verdensarvsted.

Finn oss på Facebook

Kontakt oss

Trenerys gate 4, 7042 Trondheim

Mobile: +47 950 31 939

Email: post@bapimport.no

Web: www.bapimport.no

Go to Top