Våre viner

Nøye utvalgte viner fra de beste vingårdene

  • VP Varenr 15911201 Druetype: Corvina Veronese 40 %, Corvinone 60 % Metode: Ståltankgjæring 25 dager etter lufttørking fra innhøsting til januar. Lagres 18 mnd på fat (barriques), 14 mnd på flaske. Beskrivelse: Klar, rubinrød farge. Duft av kirsebær, mose, jord, pepper og kaffe. Kraftfull, frisk, fine tanniner. Passer til: And, småvilt, villsvin, gryteretter, trøffel. Sukker: < 3 g/l      Syre: 5,5 g/l      Alkohol: 15,5 %
  • VP Varenr. 15911101  Druetype: Corvina Veronese 50 %, Corvinone 45 %, Rondinella 5 % Metode: Håndplukkede røde druer gjærer først på ståltank, deretter andre gjæring på Amarone rester. Lagres 15 mnd på eikefat (barriques), min 7 mnd på flaske. Beskrivelse: Rubinrød, duft av søt og moden frukt samt innslag av roser og fioler. Rik smak, innslag av salt, fine tanniner og friskhet. Bestill her: Passer til: Rødt kjøtt, stekt svin, viltretter, middels lagrede oster Sukker: 3,3 g/l      Syre: 5,3 g/l      Alkohol: 14,0 %  
  • VP Varenr. 15911002 Druetype: Corvina Veronese 50 %, Corvinone 45 %, Rondinella 5 % Metode: Håndplukkede røde druer ligger for tørking til ca halvparten av væsken er forsvunnet. Gjærer i 25 dager på ståltank. Lagres 14 mnd på eikefat, 2 mnd på ståltank, min 10 mnd på flaske. Beskrivelse: Mørk rubinrød, krydret duft med innslag av moden frukt. Fyldig og fløyelsmyk smak. Passer til: Mørk sjokolade, kakaobaserte kaker, desserter, søtlige oster Sukker: 123 g/l      Syre: 7,3 g/l      Alkohol: 12,5 %  
  • VP Varenr 15911401   Druetype: Corvina Veronese 50 %, Corvinone 45 %, Rondinella 5 % Metode: Ståltankgjæring etter lufttørking fra innhøsting til januar. Lagres 18 mnd på fat, 14 mnd på flaske. Beskrivelse: Duft av syltetøy, tobakk og sort pepper. Kraftfull, fine tanniner, frukt, balansert syre. Passer til: Vilt, storfe, gryteretter og mørk sjokolade. Sukker: < 3 g/l      Syre: 5,5 g/l      Alkohol: 15,5 %
  • VP Varenr. 15911301 Druetype: Veronese 50 %, Corvinone 45 %, Rondinella 5 % Metode: Håndplukketde druer gjærer på ståltank. Lagres 3 mnd på ståltank, min 3 mnd på flaske. Beskrivelse: Lys rubinrød, saftige moreller, røde roser, ripsdufter og balsamico . Frisk smak, fine tanniner , god balanse. Passer til: Pastaretter, lett avkjølt til fiskeretter. Sukker: 2,8 g/l      Syre: 6 g/l      Alkohol: 13,0 %  
  • VP Varenr 10997101    Horeca v.nr: BAP-149-NV Druer: Malvasia, Friulano, Pinot Bianco Metode: Vin , sprit, urter , hemmelig oppskrift 30 urter. Beskrivelse: Frisk og fruktig preg, urter. God lengde , sødme Passer til. Lette sommer retter, aperitif, avec. Sukker: 15,5 g/l        Syre: 7 g/l   Alkohol: 18 %
  • VP Varenr 11754001 spesialutvalg    Horeca v.nr: BAP-168-NV Metode: Vin , sprit, urter. Beskrivelse: Sommer,frukt preg, urter. Passer til. Lette sommer retter, aperitif Sukker: 15,5 g/l        Syre: 7 g/l   Alkohol: 18 %
  • VP Varenr 10233601    Horeca v.nr: BAP-176  Druetype: 100 % Sangiovese Metode: Utvalgte druer fra de beste årgangene. Lagres 24-36 mnd i franske tonneaux 400-500 l. 9 mnd flaskelagring. Beskrivelse: Bær, krydder, jord, fat aromaer, fine tanniner, balansert Passer til: Storfe, oster Sukker: 3 g/l        Syre: 5,7 g/l   Alkohol: 15 %
  • VP Varenr 12357001     BAP vnr-177-19 Druetype: 50 % Trebbiano 50 % Malvasia Metode: 2 dagers maserasjon. Gjæres på ståltank og på amfora. Beskrivelse: Klar og elegent på duft. Body. Løkgul. Passer til. Lette sommer retter, lyst kjøtt, risotto, pasta. Sukker: 3 g/l        Syre: 7 g/l   Alkohol: 13 %
  • VP Varenr 12088501  spesialutvalg  BAP-124-16 100 % Sangiovese Metode: Blend av alle enkeltvinmarkene. Ligger på tank etter gjæring, fatlagring,  ligger 8 mnd på store fat etter blanding. Passer til: Storfe, vilt Beskrivelse: Bær og frukt, mineraler, ren og stram Sukker:  3,0 g/l              Syre:  5,1  g/l         Alkohol: 13,5%
  • VP v.nr 12024901 – Horeca v.nr BAP-172  Druetype: 100 % Tempranillo . Metode: Gjæring og maserasjon i 1000 l fat.Lagres 42 mnd på barriques. 12 mnd på flaske før lansering. Beskrivelse: Skog, mineraler, krydder toner, mørke bær, syre, tanniner. Full body. Passer til: Stekt grillet kjøtt. Sukker: 2 g/l  , Syre: 5 g/l   Alkohol: 14,5 %
  • VP v.nr 12024501 – Horeca v.nr BAP-171-14 Druetype: 100 % Tempranillo . Metode: Utvalgte druer fra gamle vinstokker. 12-14 dagers gjæring. 30 mnd på fat. 12 mnd på flaske før lansering. Beskrivelse: Rød frukt, fat aromaer. Fruktig ettersmak. Lette fine tanniner. Passer til: Stekt grillet kjøtt. Sukker: 2 g/l  , Syre: 5 g/l   Alkohol: 14,5 %
  • VP v.nr 12024701 – Horeca v.nr BAP-170 Druetype: 100 % Tempranillo . Metode: 10 dagers gjæring. 15 mnd på fat - 50 % franske og 50 % amerikanske fat. Beskrivelse: Rød frukt, fat aromaer. Fruktig ettersmak. Lette fine tanniner. Passer til: Stekt og grillet kjøtt. Sukker: 2 g/l  , Syre: 4,6 g/l   Alkohol: 14 %
  • VP v.nr 12024601 – Horeca v.nr BAP-169 Druetype: 100 % Tempranillo . Metode: Karbonarisk maserasjon. Tradisjonell fottramping. Kun druesaft fra fortramping brukt i vinmakingen. Beskrivelse: Fruktig og floral. Kirsebær og violet. Smaksrik, lette tanniner, god lengde. Passer til: Stekt og grillet kjøtt. Sukker: 2 g/l  , Syre: 3,8 g/l   Alkohol: 14,5 %
  • VP Varenr 12024801    Horeca v.nr: BAP-174  Druetype: 100 % Chardonnay Metode: Normal gjæring. Ligger 10 mnd på franske fat. Beskrivelse: Grønne toner, fatpreg. Lang ettersmak, god balanse. Passer til: Aperitiff, fisk, risretter, ost, sjømat. Sukker: 2 g/l   Syre: 6,5 g/l     Alkohol: 13,5 %
  • VP Varenr 11936701    Horeca v.nr: BAP-173  Druetype: 75% Garnacha, 25 % Viura Metode: Clarete er en annen type rose. Blanding mellom røde og hvite druer. Maserasjon en kort periode for Garnacha. Beskrivelse: Sommer, røde bær, florale toner. God lengde og balanse. Passer til: Aperitif, fisk, risretter Sukker: 3 g/l   Syre: 7 g/l     Alkohol: 12,5 %
  • VP Varenr 11185101    Horeca v.nr: BAP-156  Druetype: 40 % Rofosco, 40 % Schioppettino, 20 % Merlot Metode: Druene modnes til forskjellige tider og gjæres hver for seg i både eikekar og sementkar. Modnes hver for seg i forskjellige eikefat i 18-20 mnd. Blandes sammen og modnes videre i 1600 l fat i 9-10 mnd. 12 mnd lagring på flaske til slutt. Beskrivelse: Dyp rød. Sødmefylt med syltet skogsbærfrukt. Fruktig. Noe eiketoner, krydret smak. Passer til: Grillmat. Sukker: 2 g/l   Syre: 6 g/l     Alkohol: 14 %
  • VP Varenr 11185001    Horeca v.nr: BAP-155-15 Druetype: Friulano, Chardonnay, Sauvignon - 1/3 av hver Metode: Gjæring i sementkar hver for seg. Ligger on lees i sementkar i 9 mnd med regelmessig omrøring. 6-9 mnd flaskelagring før lansering. Beskrivelse: Fyldig med urtetoner, fin syre, fyldig , lang urteaktig finish Passer til: Vegetarmat Sukker: 1 g/l   Syre: 6 g/l     Alkohol: 13,5 %
  • VP Varenr 11184801    Horeca v.nr: BAP-152-09 Druetype: 100 % Friulano Metode: Gjæring i sementkar etter en kort maserasjon på deler av mosten. Ligger on lees i sementkar i 20 mnd med regelmessig omrøring. 12 mnd flaskelagring før lansering. Beskrivelse: Stor god munnfølelse, bløt syre, frisk stil, tørket frukt, fyldig på smak, veldig lang litt varm ettersmak Passer til: Pasta, spekepølse, røkt mat, ost Sukker: 1 g/l   Syre: 5 g/l     Alkohol: 14 %
  • VP Varenr 11379601    Horeca v.nr: BAP-151  Druetype: 100 % Dolcetto Metode: Gjæring i ståltank i 25 dager, avsluttes med malolaktisk gjæring, modnes 6 mnd i ståltank før flasketapping. Beskrivelse: Ruby på farge, rød frukt, fioler, urter og rosmarin. Kompleks og aromatisk duft Passer til: Svin, oster, kylling, fisk, rotgrønnsaker. Sukker: 2,0 g/l   Syre: 6 g/l     Alkohol: 12,5 %
  • VP Varenr 12356701    Horeca v.nr: BAP-142-19 Druetype: 100 % Pinot Grigio Metode: Pressing fulgt av kort maserasjon, temperaturkontrollert gjæring, ligger på lees fram til flasketapping. Beskrivelse: Modne frukter som pære, moderat syre, hint av høy og ristete mandler. Myk og balansert. Passer til: Fyldige supper, risotto, kylling, modne oster. Sukker: 3 g/l        Syre: 7 g/l   Alkohol: 13,5 %
  • VP Varenr 12356901    Horeca v.nr: BAP-141-19 Druetype: 100 % Glera Metode: Gjæres off skins. 2. gjæring i autoclave. Ligger 45 dager on lees. Beskrivelse: Fruktig bouquet med tydlige toner av eple og pære. Hint av brød, myk og harmonisk. Passer til. Aperitif, antipasti, fisk. Sukker: 14 g/l        Syre: 5,8 g/l   Alkohol: 11 %  
  • VP Varenr 12356801    Horeca v.nr: BAP-140-19 Druetype: 100 % Glera Metode: Gjæres off skins. 2. gjæring i autoclave. Ligger 30 dager on lees. Beskrivelse: Myk og fyldig med aromaer av moden frukt og tørr finish. Fin og vedvarende bobler - perlage Passer til. Aperitif, antipasti, fingermat. Sukker: 12,5 g/l        Syre: 5,8 g/l   Alkohol: 11 %
  • VP Varenr 10233601    Horeca v.nr: BAP-140-15 Druetype: 100 % Merlot Metode: Gode modne druer. Malolaktisk gjæring. Beskrivelse: Bær, krydder,jord, fat aromaer, fine tanniner, balansert. Passer til. Storfe, svin, gryteretter Sukker: 3 g/l        Syre: 5,7 g/l   Alkohol: 13,5 %
  • VP Varenr 10233601    Horeca v.nr: BAP-139-18 Druetype: 100 % Sangiovese, Metode: Kort maserasjon. Gjæres på ståltank. Beskrivelse: Sommer,røde bær, grape/sitrus. Passer til. Lette sommer retter, lyst kjøtt, aperitif Bestill her: https://www.vinmonopolet.no/Land/Italia/Toscana/%C3%98vrige/Istine-Rosato/p/10912501 Sukker: 3 g/l        Syre: 7 g/l   Alkohol: 13 %
  • VP Varenr 10997301   Horeca v.nr : BAP-148-17 Druetype: 100 % Cabernet Sauvignon Metode: Ordinær gjæring. Skallkontakt i 10 dager. Lagres blandet på ståltank og fat Beskrivelse: Røde frukter, grønne toner. Fruktig. Passer til: Oster. Grillet og stekt kjøtt. Sukker: 2 g/l       Syre: 5 g/l     Alkohol: 13 %
  • VP Varenr 10233601     Druetype: Chardonnay, Sauvignon, Pinot Bianco, Friulano Metode: Seperat innhøsting, utvelgelse og pressing. Gjæres sammen. Lagres på slovenske fat i Solera system. Beskrivelse: Ville blomster, hint av honning, urtepreg. Passer til. Fisk, skalldyr,ris retter. Sukker: 2 g/l        Syre: 7 g/l   Alkohol: 14,5 %
  • VP Varenr 10233601    Horeca v.nr: BAP-146-17 Druetype: 100 % Friulano Metode: Kort maserasjon,temperatur kontrollert gjæring.Ligger på lees fra til flasketapping. Beskrivelse: Duft av ville blomster og appelsinskall. Passer til. Forretter ,supper, pasta og ris retter. Sukker: 3 g/l        Syre: 7 g/l   Alkohol: 13,5 %
  • VP Varenr 10996901    Horeca v.nr: BAP-145-19 Druetype: 50 % Riesling , 50 % Malvasia Metode: Pressing av druene ved lav temperatur.Gjæres på ståltank. Beskrivelse: Frisk frukt og blomster. Hint av ingefær. Passer til. Kalv, fugl, antipasti, aperitif Sukker: 2 g/l        Syre: 8 g/l   Alkohol: 13 %
  • VP Varenr 10233701    Horeca v.nr: BAP-121 Druetype: 60 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot Metode: Sakte gjæring med daglig overpumping av skallene. Malolaktisk gjæring. Lagres 24 mnd i nye franske barriques. Beskrivelse: Bær, krydder, jord, fat aromaer, fine tanniner, balansert syre, god lengde Passer til: Storfe, vilt Sukker: 3,0 g/l    Syre: 5,8 g/l   Alkohol: 14 %
  • VP Varenr 10233501   Horeca v.nr : BAP-118 Druetype: 90 % Sangiovese , 8 % Merlot, 2 % Cabernet Sauvignon Metode: Sakte gjæring med overpumping av skallene. Malolaktisk gjæring. Lagres 12 mnd på franske fat. 400-500 liter. Beskrivelse: Kraftfull, fine tanniner, frukt, balansert syre Passer til: Storfe, vilt, svin Sukker: 3 g/l       Syre: 5,6 g/l     Alkohol: 14,5 %
  • VP Varenr 10233601    Horeca v.nr: BAP-119 Druetype: 90 % Sangiovese, 5 % Merlot, 5 % Cabernet Sauvignon Metode: Sakte gjæring med overpumping av skallene. Malolaktisk gjæring. Lagres 18-22 mnd i franske barriques. Beskrivelse: Bær, krydder,jord, fataromaer, fine tanniner, balansert. Passer til: Storfe, svin, gryteretter Sukker: 3 g/l        Syre: 5,7 g/l   Alkohol: 13,5 %

Go to Top